Två serveringsfat med olika maträtter och två pajer.

Välkommen till Hola Folkhögskolas lunchrestaurang

Hola folkhögskolas restaurang serverar idag en modern husmanskost, eller som vi kallar det ”Allemansrätt”. I Tore Wretmans tappning ”Nouvel husman”, minskade han på fettet för att passa den moderna livsstilen. Här minskar vi mängden fett, animaliskt protein och jobbar med rotsaker och bönor som utdrygning av vår husmanskost. I matlagningen använder vi oss av laktosfria produkter samt naturligt glutenfria redningar. Det ger en lättare måltidsupplevelse men behåller samtidigt det vi tycker om och minns från husmanskosten. Detta är vår kortfattade beskrivning av Holas Allemansrätt.

Vi serverar även ett veganskt alternativ varje dag, vår tappning kallas ”Lettuce remain calm”. Dessa rätter kommer säsongsvis från lokala odlare av grönsaker och smarta val hos våra leverantörer. Vi använder oss även av vitaminberikade havredrycks baserade alternativ i matlagningen, för att lyfta både järn och D-vitamin innehållet.

Restaurangens öppettider

Helgfria vardagar 11.30-13.00

Pris 115 kr. Stor salladsbuffé, nybakat bröd, måltidsdryck och kaffe på maten ingår.

Med reservation för ändringar.
Om du är allergisk, fråga oss i personalen om innehållet.

Lunchmeny vecka 20

Måndag

Viltskavsgryta med potatismos
Veganskt: Böngryta med potatismos

Tisdag

Pasta med baconsås
Veganskt: Pasta med tofusås

Onsdag

Fisk med kokt potatis och vitvinssås
Veganskt: Biffar med kokt potatis och tomatsås

Torsdag

Wok med strimlad kotlettrad och ris
Veganskt: Wok med oumph och ris

Fredag

Fläskkarré med kokt potatis och grönpepparsås
Veganskt: Bön- och grönsaksbiffar
Dessert: Rabarberpaj med vaniljvisp

Lunchmeny vecka 21

Måndag

Broccoli- och skinkgratäng med kokt potatis
Veganskt: Broccoligratäng och kokt potatis

Tisdag

Fisk- och räkpanna med kokt potatis och aioli
Veganskt: Pastawok med kokt potatis och aioli

Onsdag

Rödvinsgryta med ris
Veganskt: Rotsaksgryta med ris

Torsdag

Engelsk köttfärspaj
Veganskt: Potatis- och purjolökspaj

Fredag

Honungsglaserad kotlett med rostad potatis och rosépepparsås
Veganskt: Grönsaksspett/Vitlökspett med rostad potatis
Dessert: Chokladmousse med vispgrädde


Tillbaka till toppen