Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Vad är ett diarium?

Ordet diarium kommer från det latinska ordet dagbok och diarieföring innebär alltså att man för dagbok över vilka handlingar en myndighet tar emot eller upprättar.

I diariet finner du det mesta av den officiella kommunikationen som sker mellan landstinget, medborgarna och andra myndigheter som t ex in- och utgående post. Alla brev och handlingar, även e-post som kommer in till ett landsting är i regel offentliga och får, med vissa undantag läsas av alla enligt tryckfrihetsförordningen.

Vissa ärenden eller handlingar kan undantas från offentlighet enligt Sekretesslagen. Det finns också regler i Personuppgiftslagen (PUL) som gör att vissa personuppgifter inte kan publiceras på internet.

Den postlista som varje arbetsdag publiceras  på webben är tagen direkt ur myndighetens diarium och vissa uppgifter är dolda, som till exempel: 

  • sekretessbelagda uppgifter
  • personnummer
  • namn i vissa fall
  • känsliga personuppgifter

Vill du veta mer om ett ärende eller ta del av allmänna handlingar, kontakta registrator via landstingets växel eller via e-post . Se kontaktlänkar i sidans högerkant

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Registrator Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Meddelande skickas till Landstingets officiella e-postadress

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2016-04-04 16:47