Allmän kurs Gymnasienivå

Vill du kunna plugga vidare? Vill du ut på arbetsmarknaden? Allmän kurs på Ålsta folkhögskola vänder sig till dig som vill komplettera dina grund- och/eller gymnasiebetyg. Tillsammans med dig utformar vi en individuell studieplan baserat på vårt utbud och dina behov.

Plugga in dina betyg på Ålsta folkhögskola

Dina studier planeras utifrån dina tidigare erfarenheter och skolans utbud. Utbildningen skräddarsyr vi efter ditt behov. Individuella studieplaner görs för att ge varje studerande de bästa förutsättningarna. På Ålsta folkhögskola har du chans att utvecklas och nå de mål du sätter upp.

Allmän kurs i Sundsvall är indelad i tre klasser. Utifrån dina tidigare studier placeras du i en klass och tillsammans med dig utformar vi en individuell studieplan baserat på vårt utbud och dina behov. Vi erbjuder samtliga behörighetsgivande kurser samt kompletterande kurser för att ge möjlighet att bredda din utbildning.

Som en del av undervisningen har vi estetiskt tillval. Där kan du välja mellan musik, drama, skapande och textil. Utöver det arbetar vi för att höja din motivation och förbättra din studieteknik.

Behörighetsgivande ämnen:

 • Svenska 1, 2 och 3
 • Engelska 5, 6 och 7
 • Matematik 1, 2, och 3
 • Samhällskunskap 1a1 och 1a2
 • Naturkunskap 1b (1a1 + 1a2) och 2
 • Historia 1b (1a1 + 1a2)
 • Religion 1
 • Psykologi 1

Estetiska tillval:

 • Musik
 • Drama
 • Skapande
 • Textil

Ansökan

SÖK HÄR

Har du problem med Schoolsoftansökan? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Efter avslutad utbildning

Omfattningen av studierna ska sammantaget med tidigare studier/arbete motsvara tre års studier på gymnasienivå. För att tillgodoräkna dig grundläggande behörighet på folkhögskola är studier under ett läsår på Allmän kurs minimum.

När du avslutar dina studier hos oss får du ett intyg över dina studieresultat. Om du uppnått grundläggande behörighet för yrkes- eller högskola/universitet, samt studerat minst ett läsår får du ett studieomdöme utfärdat. Studieomdömet använder du när du söker högskola/universitet.

Kursfakta

Studieort
Sundsvall

Kursstart
10 januari 2018

Ansökningstid
30 november 2017

Längd
1-3 år

Materialavgift
Sundsvall: 1000 kr/termin
Undervisningen är fri.
Studiemedel söker du via CSN.

Studietakt
100 %

Efter utbildningen
Studieomdöme och intyg

Boende
Skolan har inget internat i Sundsvall, kontakta Mitthem för lediga bostäder.

Kontakta oss

Jenny Runa

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Telefon: 060-13 57 63

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-03-28 12:35