Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Läkemedel

Landstinget verkar för en rationell, säker och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning inom länet.

Läkemedelsstrategi för Landstinget Västernorrland

Vår läkemedelskommitté ansvarar för att ta fram rekommendationer till hälso- och sjukvårdspersonalen. Rekommendationerna skall vara grundade på vetenskap och beprövad erfarenhet.

Här har vi samlat terapiråd, rekommendationer och annan information om läkemedelshantering riktad till vårdgivare och apoteksaktörer.

Läkemedelskommittén

Inom Landstinget Västernorrland finns en läkemedelskommitté med medlemmar som företräder farmacevtisk och medicinsk expertis. Läkemedelskommitténs terapigrupper tar fram rekommendationer inom sina respektive områden.

Du hittar information om kommitténs och terapigruppernas medlemmar via länk under rubriken "Mer på denna webbplats" här på sidan. 

Automatisk utsättning av vissa inaktuella ordinationer från NCS Cross läkemedelslista

Ordinationer som inte har förnyats på två år togs i december 2017 bort från läkemedelslistan. Funktionen identifierade alla ordinationer i NCS Cross läkemedelslista som har ett insättningsdatum minst två år bakåt i tiden och de ordinationer som därefter inte hade förnyats sattes automatiskt ut. Läs mer

Korrekt läkemedelslista

Korrekt läkemedelslista är en förutsättning för att undvika felaktigheter vid läkemedelsbehandling. Den som träffar patienten har alltid ansvar att försäkra sig om vilka läkemedel patienten använder och hur detta påverkar fortsatt planerad vård.

Broschyr, patientinformation

Fler broschyrer beställs kostnadsfritt från lakemedelskommitten@lvn.se  
Ange vid beställning: Har du koll på dina läkemedel, antal exemplar och leveransadress.

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Lena Wiberg, Läkemedelssamordnare

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Läkemedelsenheten
Landstingsstaben Hälso- och sjukvård
Vx 0611-800 00

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-12-29 12:15