Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Örnsköldsvik

Örnsköldsvik har varit stad sedan 1894 men här levde människor redan på järnåldern. Idag bor 55 000 personer i kommunen och siktet är inställt på framtid, utveckling och allt fler väljer att flytta hit.

Här finns fördelarna med den mindre kommunens närhet till jobb, skola, natur, kultur och fritidsaktiviteter. Vårt mål är att Örnsköldsvik ska vara en kommun i världsklass att leva i, bo och besöka och detta kan vi uppnå genom att tillsammans arbeta målmedvetet.

Näringsliv

Örnsköldsviksborna är ett företagsamt folk. Här finns 2 500 företag, och en exportintensiv industri som bygger på avancerad teknik. Örnsköldsvik står för så mycket som tre procent av Sveriges export.

Staden Örnsköldsvik erbjuder shopping och mötesplatser med hög trivselfaktor. Här finns restauranger och mysiga caféer. Prova den lokala delikatessen surströmming. Den som söker äventyr och en aktiv vistelse mycket att välja på. Naturen är variationsrik med kust och klippor, inland och skog.

Örnsköldsvik är en del av världsarvet Höga Kusten. Fortfarande strävar den landmassa som trycktes tillbaka under istiden för 20 000 år sedan efter att höja sig ovan havet igen. Ingenstans i världen är den årliga landhöjningen så stor som här.

Det är ingen slump att allt fler söker sig hit. Och kanske för gott. Välkommen hit.

Titta närmare på Örnsköldsvik!

Informationsmaterial hos Örnsköldsviks kommun
Filmer om Örnsköldsviks kommun

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-03-03 15:42