Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Sundsvall

Sundsvall är en modern stad i ett behändigt format. Tillräckligt stor för att ha ett rikt utbud av affärer, kultur och nöjen, tillräckligt liten för att vara charmig och lättillgänglig.

Sundsvalls inre hamn - foto: Linda Svedin

Sundsvall i bilder (pdf)

Sundsvall är känd för sin stenstad. Stadskärnan återuppbyggdes helt i sten efter den stora stadsbranden 1888 vilket har gett storslagna hus med tinnar och torn. Här anordnas många olika evenemang.

Sundsvall ligger direkt vid havet med båt-, bad- och strandliv ett stenkast bort. På samma avstånd finns slalombackar och nära 30 mil skidspår. Ägnar du hellre tiden till shopping finns här både små butiker och stora gallerior.

För den kulturelle finns Kulturmagasinet, som rymmer bibliotek och museum med ständigt växlande utställningar och evenemang. Sundsvall har också ett rikt utbud av teater, musik och konst. Norrporten Arena, som ligger mitt i stan, bjuder på fotboll och andra stora arrangemang.

I Sundsvall finns elitlag i fotboll, ishockey och basket och dessutom simmare i världsklass. För den äventyrlige finns möjligheter till fallskärmshoppning, dykning, bergsklättring och forsränning. I juni 2010 öppnade ett helt nytt äventyrsbad, Himlabadet, i Sundsvall.

Information om fritid och idrott kan du hitta via länken i högermarginal, där kan du också söka efter föreningar/aktiviteter som passar ditt intresse.

Foto: Linnea Svedin 

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2016-10-31 11:03