Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Bo i Sundsvall

I Sundsvall är det lätt att hitta bra boende till bra pris. Det är synen som förmedlas vid samtal med studenter i staden.

I Sundsvall finns en rad olika boendealternativ. Vare sig du vill hyra eller köpa en lägenhet eller villa finns en mängd olika möjligheter. Var du än väljer att bosätta dig är det sällan långt till vare sig centrum eller natur och friluftsliv.

Landstinget Västernorrland erbjuder skattefri flyttersättning. Studenten/hushållet inhämtar anbud från tre oberoende leverantörer, (max 10.000 kr) och ersätts utifrån det billigaste anbudet.

Maila dina anbud till Niklas Innala, telefon 0611-802 50, niklas.innala@lvn.se. Vi kontaktar dig och du ber företaget med lägsta anbud kontakta oss angående fakturaadress.

Det kommunala bostadsföretaget Mitthem prioriterar upp heltidsstuderande vid läkarutbildningen i bostadskön till Mitthems lägenheter. 

Det ger 1 500 extra köpoäng, vilket motsvarar ca 4,5 års kötid. Dessa försvinner automatiskt efter 6 månader.

Det är viktigt att du svarar om du får lägenhetserbjudande - om du inte svarar på tre lägenhetserbjudanden spärras du för att söka lägenhet under sex månader. Registrera dig på Mitthems hemsida, det kan du göra när du vill.

Meddela Vivan Rönnqvist, vivan.ronnqvist@lvn.se cirka 6 månader innan du skall flytta, så skickas intyg till Mitthem om att du skall prioriteras upp. Prioriteringen gäller 6 månader. När Mitthem fått intyget skickas en bekräftelse till dig. Läs mer på Mitthem.

Sundsvalls kommuns hemsida finns mycket information om kommunen. Där finns en förteckning över alla lokala bostadsföretag samt mäklare.  Där finns även en förteckning över alla bostadsområden samt de daghem, skolor och service som finns i närområdet. Förteckningen hittar du här: Bostadsområden i Sundsvall. Hos bostadsförmedlaren Hyra Bostad kan du se alla lägenheter hos de privata hyresvärdarna i Sundsvall. 

Foto: Sundsvalls kommun

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Vivan Rönnqvist, studieadministratör

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-12-07 11:44