Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Lönepolitik

Målsättningen med lönepolitiken är att landstinget i konkurrens med andra arbetsgivare skall kunna rekrytera och behålla viktig kompetens och samtidigt bidra till en fortsatt utveckling av verksamheten.

Lönepolitiken blir verklig när den omsätts i det årliga samtalen; medarbetarsamtal och lönesättande samtal mellan chef och medarbetare. Då värderas prestationer och resultat kopplat till de lönekriterier och individbedömningsgrunder som utvecklats på arbetsplatsen. Löneutvecklingen ska bidra till att en yrkeskarriär i landstinget är attraktiv.

Jämställdhetsperspektiv

Landstinget arbetar med lönekartläggning och löneanalys ur ett jämställdhetsperspektiv tillsammans med utveckling av modeller som effektiviserar löneprocessen.

Individuella önskemål

Möjlighet att växla lön till pensionssparande kan erbjudas alla medarbetare, dock med vissa undantag. Andra individuella önskemål om löneväxling kan gälla arbetstiden.

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-12-21 10:02