Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Fördjupad introduktion för sjuksköterskor

Inom Landstinget Västernorrland erbjuds du som nyutexaminerad sjuksköterska att delta i ett fördjupat introduktionsprogram under ditt första anställningsår.

Syftet med introduktionsprogrammet är att bidra till att du känner en större trygghet i din roll och bidra till starten på din systematiska kompetensutveckling.

Den röda tråden i programmet bygger på tillvägagångsättet A–E för initial bedömning och behandling. Du får tillsammans med andra nyutexaminerade sjuksköterskor i länet praktisk träning varvat med teori och grupphandledning. Ni träffas under arbetstid, utbyter erfarenheter, diskuterar kring patientfall under fyra och en halv dagar, utslaget på ett läsår. Grupphandledning sker i mindre grupper på respektive ort vid fem tillfällen à två timmar.

Föreläsningar

Hela programmet, såväl den praktiska träningen som föreläsningarna genomsyras av tre centrala utgångspunkter gällande dina möten med patienter, anhöriga och kollegor. Det är följande:

  • Etiska ställningstaganden och bemötandet
  • Arbetsledningen i sjuksköterskerollen
  • Olika patientmålgrupper

Föreläsningarna bygger på olika teman som är relevanta för ditt dagliga arbete. Föreläsarna är kliniskt verksamma sjuksköterskor och läkare. Vid varje programtillfälle anordnas också simuleringsövningar tillsammans med Kliniskt träningscentrum (KTC).

Relaterad information

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Helene Bylund, programansvarig

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Tel. 0660-89557

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2015-10-01 10:54