Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Bra vinter för snökyleanläggningen

2018-01-12 11:05

Lastbilar fullastade med snö går nu i skytteltrafik och tippar vid snökyleanläggningen intill sjukhuset i Sundsvall.

 

En bra vinter för vår snökyleanläggning intill sjukhuset i Sundsvall! Snön lagras och återanvänds sedan för att kyla ner sjukhuset under sommarens varma månader....

Det behövs ungefär 70 000 kubikmeter snö för att kyla sjukhuset en normalsommar. En siffra som vi nu börjar närma oss!

– Vi ligger nu väldigt nära 70 000 kubik och kan ta emot cirka 100 000 kubik. Vi kör en vecka till och beslutar sedan om vi kan ta emot mer, säger Ray Lundström, fastighetsförvaltare vid sjukhuset.

Den snö som samlas under vintern täcks sedan med flis så inte solens strålar ska gå för hårt åt. Svårigheten är att i förväg veta hur mycket snö som kan behövas eftersom ingen vet hur varm sommaren ska bli.

-I höstas hade vi för mycket snö kvar och fick ta bort flisen för att påskynda snösmältningen men vi får väl tro att det ska bli en varmare sommar i år.

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2018-01-12 11:05