Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
ungdomar på brygga

Fler skolungdomar ska få sommarpraktik hos landstinget

2017-02-17 08:37

Landstinget Västernorrland utökar antalet platser med yrkespraktik för ungdomar i åldrarna 15 till 17 år under sommarlovet från 120 till 200 platser.

– Med tanke på det framtida rekryteringsbehovet känns det jättebra att vi kan erbjuda sommarlovslediga ungdomar i Västernorrland praktik i Landstinget Västernorrlands många olika verksamheter runt om i länet, säger Jan Olov Häggström (S), ordförande i Regionstyrelsens personalpolitiska och allmänna utskott.

Aktuella arbetsområden är patientservice, trädgård, kök, städ, vaktmästeri och administration med mera. Vid tillsättningen ska landstinget beakta jämlikhetsperspektivet och eftersträva en jämn könsfördelning i urvalet för yrkespraktiken. Cirka 15 procent av platserna ska tilldelas ungdomar med funktionsnedsättning.

Landstinget Västernorrland har sedan 1993 erbjudit ungdomar i åldern 15-17 år yrkespraktik under sommarperioden. Syftet är att långsiktigt trygga landstingets

personalförsörjning genom att skapa ett intresse för landstingets olika verksamheter och därmed påverka ungdomarnas framtida studie- och yrkesval.

– Många ungdomar är osäkra på sina framtida yrkesval, men vår erfarenhet är att många som fått göra sommarpraktik inom landstinget efteråt säger att de kan tänka sig framtida arbete inom landstinget och att yrkespraktiken fått dem att öppna upp ögonen för yrken inom vården, säger Anna Hemmingsson, HR-strateg.

Ungdomarna ska inte ersätta ledig personal utan utföra arbetsuppgifter som i annat fall inte blir utförda och inför sommaren 2017 har Regionstyrelsen nu beslutat att antalet praktikplatser för sommarlovslediga ungdomar i Västernorrland utökas från 120 till 200 platser.

"Ansökningsformuläret" öppnar den 1 mars och sista ansökningsdag är den 2 april.

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-02-17 08:37