Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Förlossningsvården har fungerat bra i sommar

2017-09-05 10:49

Förlossningsvården i Landstinget Västernorrland har fungerat bra under sommaren med en bra grundbemanning förstärkt med inhyrd personal. Förlossningsklinikerna vid sjukhusen i Sundsvall och Örnsköldsvik har båda haft öppet hela sommaren.

Runt om i landet har det under sommaren rapporteras om brister i förlossningsvården, överfyllda förlossningskliniker och blivande mammor som skickas runt mellan sjukhus. Det har till och med förekommit att kvinnor fått flygas till Finland för att föda barn.

Det är en problembild som inte känns igen vid förlossningsklinikerna i Västernorrland.

-Långt därifrån, säger Susanne Forsman, enhetschef vid förlossningskliniken i Örnsköldsvik.

Under åren 2002 till 2016 hade BB/förlossningen i Örnsköldsvik och Sollefteå  växelvis stängt för att klara verksamheten under semestertid. Även utan den lösningen har verksamheten fungerat på ett bra sätt när BB/ förlossningen i Örnsköldsvik haft öppet hela sommaren i år, detta tack vare en duktig och lojal personal och bra hyrpersonal.

-Vi har också haft ett utmärkt samarbete med Sundsvall, säger Susanne Forsman.

Även vid förlossningskliniken i Sundsvall rapporteras om en bra verksamhet i sommar. Enhetschef Nina Andersson uppger att hon upplevt den bästa sommaren sedan 2014 då hon började arbeta vid kliniken.

-Det har varit fullt upp hela tiden men hastigt uppkomna schemaproblem har varit lätt att lösa, personalen har ställt upp och tagit extrapass om det har behövts, säger hon.

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-09-05 10:49