Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Klarläggande angående akutkirurgin vid sjukhuset i Örnsköldsvik

2017-09-11 16:03

Det politiska beslutet att den akuta kirurgin ska vara kvar vid sjukhuset i Örnsköldsvik och utvecklas står kvar. Däremot har verksamheten problem med rekrytering av kirurger och där prövar man nu nya vägar för att kunna bemanna verksamheten.

I nyhetsmedia och i sociala medier sprids oro för att akutkirurgin kommer att läggas ner vid sjukhuset i Örnsköldsvik, en bild som inte stämmer med verkligheten.

- Vi har problem med att kunna bemanna verksamheten, framförallt med rekrytering av kirurger. Men vi jobbar mycket hårt för lyckas med utmaningen att bemanna verksamheten, säger sjukhusdirektör Nina Fållbäck Svensson.

Den 27 september har den politiska ledningen bjudit in företrädare för näringslivet i Örnsköldsvik, kommunledning i Örnsköldsvik och representanter för Ångermanlands läkarförening till ett dialogmöte i Örnsköldsvik. Vid mötet ska man diskutera om och vad man kan göra för att locka fler läkare till Örnsköldsvik i allmänhet och kirurger i synnerhet.

- Den akuta kirurgin ska vara kvar vid sjukhuset i Örnsköldsvik och regiondirektören har även i uppdrag att presentera hur kirurgin i Örnsköldsvik ska utvecklas i framtiden. Det politiska beslutet gäller och har inte ändrats. Utifrån de rekryteringsproblem som råder har vi tagit initiativ till det här dialogmötet den 27 september, säger Ewa Back (S) ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden i Landstinget Västernorrland.

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-09-11 16:03