Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
Lena Broddeskog och Sinobas ordförande Peter Bernström överräcker Certifikatet till en stolt distriktssköterska Ulrika Mähler.
Lena Broddeskog och Sinobas ordförande Peter Bernström överräcker Certifikatet till en stolt distriktssköterska Ulrika Mähler.

Kontinensmottagningen vid Hälsocentralen Ankaret certifierat

2017-03-09 10:51

Kontinensmottagningen vid Hälsocentralen Ankaret i Örnsköldsvik har certifierats av Sinoba, Föreningen för kunskap om Urininkontinens och Blåsproblem.

Det är den femte mottagningen i Sverige och den tredje hälsocentralen i landet som visat att man uppfyller Sinobas tankar om ett gott bemötande av patienter med inkontinens och blåsrelaterade problem.

På kontinensmottagningen vid Hälsocentral Ankaret möts man av distriktssköterskan Ulrika Mähler, som tar emot både kvinnor och män med blåsrelaterade problem ett par dagar i veckan.

Gedigen utbildning

Ulrika Mähler har en gedigen utbildning i inkontinensvård och har arbetat med detta i många år. Ulrika fokuserar mycket på bäckenbottenträning men förskriver även tappningskatetrar och inkontinensskydd vilka föregås med en mindre utredning.  Vid behov konsulteras uroterapeut vid kvinnokliniken eller läkare vid hälsocentralen.

Bevis på certifiering

När Peter Bernström från Sinoba besökte Ankaret för att överlämna ett inramat bevis på certifieringen fanns även Lena Broddeskog, tidigare uroterapeut och numera pensionär som bland annat för flera år sedan har startat kontinensmottagningar inom Örnsköldsviks landstingsdrivna hälsocentraler, med.

I höstas blev kontinensmottagningen vid Kvinnokliniken i Sundsvall certifierad vilket innebär att Västernorrland nu har två mottagningar som uppfyller Sinobas kriterier.

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-03-09 10:51