Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Landstinget välkomnar nya statliga jobb till regionen

2017-12-07 15:36

Regeringen fattar idag den 7 december beslut om ca 80 nya jobb till Västernorrland.

Den nya myndigheten för digitalisering kommer att placeras i Sundsvall samtidigt som delar av statens servicecenter kommer att flyttas till Sollefteå. Därutöver etableras ett av tio nya servicekontor i Kramfors.

– Det är väldigt positivt att regeringen visar att de menar allvar med utlokaliseringen av statliga jobb, de behövs i en region som Västernorrland som under åren tappat ett stort antal statliga arbetstillfällen, säger Erik Lövgren, Regionstyrelsens ordförande i Västernorrland. Från Landstinget vill vi därför berömma ett stort antal aktörer som arbetat fokuserat med att visa upp våra styrkor inom såväl forskning som myndighetsutveckling. Det är ett lagarbete som gjort att vi idag får ett sådant positivt besked!

– Digitalisering är ett styrkeområde i regionen med många starka aktörer, kluster samt forskning och utveckling. Att just digitaliseringsmyndigheten hamnar här känns helt rätt och det kan bidra till digitaliseringen även inom andra sektorer, vilket är viktigt för regionens utveckling säger Maria Lidgren, tillväxtchef.

Digitaliseringsmyndighetens uppdrag blir att utveckla, samordna och stödja digitaliseringen av statliga myndigheter, kommuner och landsting. Myndigheten förväntas starta sin verksamhet 1 september 2018.

Besluten att utlokalisera nya myndigheter samt att flytta statliga jobb från Stockholm till andra delar av landet är en del av förslagen från den Parlamentariska landsbygdskommittén, som i början av året lämnade 175 förslag för att skapa en sammanhållen politik för en långsiktigt hållbar utveckling i Sveriges landsbygder.

– Från Västernorrland har gemensamma påtryckningar skett och vi hoppas nu att fler av kommitténs förslag också kommer att förverkligas i vår region, avslutar Erik Lövgren.

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-12-07 15:36