Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Näringslivsparlamentet 2018 – ett unikt samarbete startar i Västernorrland

2017-09-12 14:59

Handelskammaren Mittsverige och Landstinget Västernorrland har beslutat att starta ett unikt samarbete i form av ett ”Näringslivsparlament”.

– Det här är ett spännande samarbete. Det skapar en fantastisk möjlighet för att fånga in viktiga frågor från näringslivet i vår region och för att stärka vår konkurrenskraft, säger regionråd Erik Lövgren (S).

2018 ska 77 företagare från Västernorrland få möjlighet att sätta sig på politikernas plats och ge sin syn på de viktigaste utmaningarna och de mest prioriteringar frågorna för länets näringsliv.
– Syftet med näringslivsparlamentet är att företagare och politiska beslutsfattare kan mötas under en dag för att öka den ömsesidiga förståelsen. Näringslivsparlamentet utgör en unik möjlighet för företag att ha en direkt dialog med politiska företrädare och dessa får i sin tur en direkt återkoppling på regionens politik säger Oliver Dogo, VD Handelskammaren Mittsverige.

Representanter från vårt näringsliv ska väljas ut

I september 2018 blir första tillfället då vi får möjlighet att välja ledamöter till regionfullmäktige som ytterst kommer att fatta beslut om de långsiktiga strategiska inriktningarna för länet. Samarbetet mellan Handelskammaren Mittsverige och Landstinget Västernorrland är en följd av detta.

Det första ”Näringslivsparlamentet” kommer att äga rum i maj 2018. Under hösten 2017 väljer Handelskammaren ut representanter för Västernorrlands näringsliv.

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-09-12 14:59