Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
Tobias Markusson är kursansvarig för nya utbildningen  Friluftsliv och entreprenörskap – Höga Kusten.
Tobias Markusson är kursansvarig för nya utbildningen Friluftsliv och entreprenörskap – Höga Kusten.

Ny utbildning ska stärka den växande besöksnäringen

2017-11-16 09:06

Den 8 januari 2018 startar Örnsköldsviks folkhögskola utbildningen Friluftsliv & Företagande – Höga Kusten. Besöksnäringen växer i regionen och en sådan utbildning är efterfrågad.

Under 23 veckor kommer deltagarna att få lära sig om entreprenörskap, friluftsliv, mathantverk, lokalhistoria, guidning i natur och vildmark och mycket mer. Allt för att få en bra grund för olika typer av jobb inom besöks- och turistnäringen i Höga Kusten – eller för att starta eget. I utbildningen ingår också fyra veckors praktik.

Efterfrågad utbildning

Utbildningen är skapad utifrån en undersökning som gjorts med företag och aktörer i området där man helt enkelt frågat vilka behov som finns. Besöksnäringen ökar i Höga Kusten och med en utbildning av det här slaget hoppas man kunna bidra till att ytterligare lyfta fram Höga Kusten och regionen Västernorrland.

Tobias Markusson är kursansvarig och kommer ursprungligen från Dorotea. Efter studier i Umeå har han nu hamnat i Örnsköldsvik och Höga Kusten:

– Det är så fantastiskt vackert här och det finns så mycket lokalhistoria och friluftskultur att man har svårt att se några begränsningar i hur stort varumärket Höga Kusten kan bli i framtiden. Det känns jättespännande att vi får vara med och försöka bidra till detta, säger han.

Nära samarbete 

Örnsköldsviks folkhögskola kommer att samarbeta med flera aktörer i regionen, som exempelvis Höga Kusten destinationsutveckling, Höga Kusten turism, Nyföretagarcentrum och inte minst Landstinget Västernorrland, som också är huvudman för skolan.

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-11-16 09:06