Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Primärvårdsjouren i Sundsvall flyttar

2016-11-08 08:25

Primärvårdsjouren och akuten på sjukhuset i Sundsvall flyttar ihop den 15 november

Nu flyttar primärvårdsjouren och akuten ihop på sjukhuset i Sundsvall för att göra det enklare för patienterna att snabbt få vård på rätt nivå. På akutmottagningen kommer en sjuksköterska att bedöma vilken vårdnivå patienten behöver.

Primärvårdsjouren vid sjukhuset i Sundsvall har öppet vardagar kl.17.00 - 22.00 och helger kl. 09.00 – 22.00.

Innan man åker till akuten bör alltid Sjukvårdsrådgivningen kontaktas på telefon 1177, för råd och hjälp. Vid misstanke om att skadan eller sjukdomen är livshotande ska man alltid ringa 112.

– Idag händer det att patienter åker till akuten med lindriga sjukdomar och skador som egentligen skulle ha tagits om hand av primärvårdsjouren. Med en gemensam mottagning får alla patienter rätt vård på rätt nivå direkt, säger Annika Serrander, verksamhetschef primärvårdsjouren Sundsvall.

– Det här kommer att ge positiva effekter både för patientsäkerheten och för respektive verksamhet. Det bästa för patienten är att man kommer att ha ett ställe att vända sig till efter kontorstid. På plats vid akutmottagningen kommer man på en gång kunna styra patienten till rätt instans eller vårdnivå, det tror jag blir den största vinsten, säger Annika Serrander.

Primärvårdsjourens flytt är en del av ett länsövergripande projekt som berör specialistsjukvård och primärvård samt ingår i det nationella SKL-projektet ”Bättre flöde i vården”.

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2016-11-08 08:25