Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
Margareta Cikowska, ST-läkare på röntgenkliniken vid sjukhuset i Sollefteå efter prisceremonin på Nordic Congress of Radiology (NCR) på Island.
Margareta Cikowska, ST-läkare på röntgenkliniken vid sjukhuset i Sollefteå efter prisceremonin på Nordic Congress of Radiology (NCR) på Island.

Röntgenläkare i Sollefteå dubbelt prisad

2017-07-10 12:19

Margareta Cikowska, ST-läkare på röntgenkliniken vid sjukhuset i Sollefteå, har åter blivit prisad för sin fallbeskrivning av en ovanlig gallblåsesjukdom. Nu senast på Nordic Congress of Radiology (NCR) på Island.

Det var i samband med en fallprestationstävling på röntgenveckan i Stockholm i september förra året som ST-läkaren Margareta Cikowska på röntgenkliniken vid sjukhuset i Sollefteå vann första pris.

Margareta prisades för sin fallbeskrivning av en mycket ovanlig gallblåsesjukdom som diagnostiserades med datortomografi innan operation. När patienten sedan opererades på sjukhuset i Sollefteå bekräftades diagnosen.

Prisutdelningen ägde rum i Blå hallen, Stockholms stadshus och Margareta vann i konkurrens med deltagare från bland annat Akademiska Sjukhuset i Uppsala, Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg och Karolinska Institutet i Stockholm.

Förstapriset var resestipendier till det stora europeiska radiologmötet ECR i Wien i mars i år och till stora nordiska radiologkongressen Nordic Congress of Radiology (NCR) på Island, som arrangerades första helgen i juli.

Vid kongressen i Island gjorde Margareta åter en presentation av sin fallbeskrivning i tävling med flera andra nordiska deltagare.

- Jag lyssnade på de andra föredragen och tyckte de var jättebra. Jag trodde aldrig att jag skulle vinna igen, skrattar Margareta Cikowska när hon är tillbaka hemma i Sollefteå igen efter Islandsäventyret.

Men vann gjorde hon. Och förstapriset är att hon, förutom diplom och äran, får åka till nästa nordiska radiologkongress som arrangeras i Köpenhamn om två år.

- Jag är så klart glad och stolt över vinsten, men framförallt glad att vår fina röntgenklinik här på sjukhuset i Sollefteå får välförtjänt positiv uppmärksamhet.

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-07-10 12:19