Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
En grupp från Quebec city besökte snökyleanläggningen vid Sundsvalls sjukhus
En grupp från Quebec city besökte snökyleanläggningen vid Sundsvalls sjukhus

Kanadensare intresserade av att satsa på snökyla

2017-05-12 16:50

Den 12 maj besökte en delegation från Quebec city snökyleanläggningen vid Sundsvalls sjukhus.

Lösningen att förse Sundsvalls sjukhus med snökyla är unikt i världen och besökarna ville se och lära inför ett kommande projekt vid ett av deras sjukhus i Quebec.

Eva Andersson, ordförande i Hållbarhetsberedningen välkomnade först besökarna. 

Riksdagsledamot Ingemar Nilsson (S) berättade om Energikommissionen 2015 och att det finns ett långsiktigt mål att det ska vara 100% förnybar energi i hela Sverige i framtiden.

Sedan gavs en kort beskrivning av Jan Lindberg, energicontroller om hur Sundsvalls sjukhus genom snökyleanläggningen lyckats förbättra både för miljö och omkostnader när det gäller energieffektivisering av Sundsvalls sjukhus.

Quebec får liksom Sundsvall ofta stora mängder snö varje vinter. Intresset var därför stort att få titta både på pumpstationen och själva snökyleanläggningen där den sparade snön täcks av träflis.

Miljövänlig fastighetsdrift

-  Genom att ha täta uppföljningar av mål samt mät och förbättringssystem så blir fastighetsdriften miljövänligare. Vi jobbar i femårsplaner. Målet är att vi ska minska energiförbrukningen till hälften år 2030 berättade Hans Axelsson, fastighetschef Landstingsfastigheter. 

Innan hemresan hann även besökarna med ett besök på Norra stadsberget och ytterligare ett studiebesök på Sundsvalls energi, Korstaverket.

Text och foto Eva Coos Berglund, kommunikatör

Relaterad information

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-05-12 16:50