Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
Sofia Mackin, Landstinget Västernorrlands nya hållbarhetschef

Sofia Mackin – ny hållbarhetschef

2017-10-06 10:27

Från den 2 oktober har Landstinget Västernorrland en ny hållbarhetschef. Hon heter Sofia Mackin och tar nu över efter miljöchef Olle Bertilsson.

Tidigare var Sofia miljöcontroller i landstinget och de senaste tre åren har hon haft en tjänst som kvalitets- och miljöchef vid VTG.

– Det känns jättebra att vara tillbaka på Landstinget Västernorrland och att få arbeta med hållbarhetsfrågorna här. Jag brinner lite extra för kemikalie- och avfallsfrågor men den stora helheten är viktig, säger Sofia Mackin.

Utveckla verksamheten

Tidigare miljöchefen Olle Bertilsson har fått ett nytt jobb som hållbarhetssamordnare. Genom regionbildningen blir samverkan med andra organisationer och nätverk en viktig arbetsuppgift. Landstinget Västernorrland deltar som exempel i Regeringens initiativ för ett fossilfritt Sverige och ett nytt nätverk har startat inom bioekonomi där 11 regioner deltar.

– Det är viktigt med ökad samverkan inom Västernorrland samt även nationellt och internationellt för att underlätta för en hållbar omställning, säger hållbarhetssamordnare Olle Bertilsson.

– Det är bra att vi breddar begreppet från att ha miljö i fokus till hållbarhet och att organisationen anpassas efter det. Hållbarhet innefattar även ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. En av många spännande utmaningar blir att i samverkan med politiken ta fram förslag på nya mål för hållbarhetsområdet för Region Västernorrland, säger Sofia Mackin.

Relaterad information

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-10-06 10:27