Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Tommy efter hjärtinfarkten

2017-07-26 10:49

Tommy Sjölin blev sjuk under en semesterresa i Vietnam i januari i år. Han trodde det var kärlkramp. Väl hemma i Sundsvall konstaterades att han haft en hjärtinfarkt och han fick genomgå en PCI-behandling. Nu mår han bättre än på många ar och lever livet fullt ut.

Tommy beskriver hur han i Vietnam plötsligt fick kraftiga bröstsmärtor och att han inte vågade gå och lägga sig.

– Jag sa till frugan att om jag somnar nu så vaknar jag aldrig igen.

De sökte upp ett närbeläget sjukhus. Där var mycket smutsigt och kackerlackor överallt. Han fick träffa en läkare som plockade fram en gammal EKG-apparat och till sist lyckades få fram en EKG-remsa. Läkaren misstänkte kärlkramp och skickade hem Tommy till hotellet med några tabletter som troligen var nitroglycerin. Med hjälp av dem klarade han sista semesterveckan.

Vården på hemmaplan kändes trygg

När vi besöker Tommy på hans arbetsplats har det gått två månader sedan han skrevs hem från sjukhuset i Sundsvall. Han är fascinerad över vilken bra vård han fått.

– När jag kom in på akuten och berättade att jag hade tryck över bröstet så satte maskineriet igång. Jag fick uppleva hur allt gick som på räls. Alla visste exakt vad de skulle göra. Jag kände mig trygg från första stund och kände att nu har jag kommit till rätt ställe.

På akuten såg man snabbt att Tommy fått en hjärtinfarkt och behövde en PCI-behandling. Han kunde följa hela behandlingen på en skärm samtidigt som läkaren berättade vad som hände. Direkt efter behandlingen kände han sig helt återställd och kunde snart skrivas ut.

– Jag åkte tillbaka till jobbet samma dag som jag fick åka hem från sjukhuset, det fanns liksom ingen anledning att åka hem och vara sjukskriven. Jag är väldigt glad och tacksam för all hjälp jag fått, avslutar Tommy.

 

Fotnot: Artikeln publicerad i tidningen Liv & Hälsa maj 2017.

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-07-26 10:49