Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Traumakonferens lockar deltagare från hela världen

2017-10-10 14:56

Just nu pågår en Traumakonferens på Södra Berget i Sundsvall med 380 deltagare från 16 olika länder och föreläsare med erfarenhet från terrorattackerna i Paris för två år sedan och dödsskjutningarna på Utöya.

Fredrik Granholm, överläkare på ambulansen och akutvården i Västernorrland, väckte för några år sedan tillsammans med några kollegor tankar på att arrangera en traumakonferens i Sundsvall och hade förväntat sig ett femtiotal anmälningar.

Ett viktigt syfte med konferensen är att samla räddningstjänst polis och vårdpersonal. För att hjälpinsatserna ska fungera i ett akut skede är det av största vikt att samarbetet mellan dessa fungerar på allra bästa sätt.

Under två dagar får deltagarna i konferensen lyssna till drygt tjugo föreläsare med erfarenhet från olika slag av kriser, terror och attentat.

- En konferens är också till för att knyta kontakter så skaka hand med någon du inte träffat förut, sa Fredrik Granholm i sitt välkomstanförande.

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-10-10 14:56