Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

World Aids Day 1 december 2017

2017-11-30 09:32

Hiv idag är inte som igår – World Aids Day 2017 vill förmedla kunskapen om hur det är att leva med hiv i Sverige idag, och på så sätt bidra till att minska stigmatisering och diskriminering.

Behandling av hiv i Sverige är i dag så effektiv att smittsamheten blir mycket låg. Ju tidigare en hivinfektion upptäcks hos en person desto tidigare kan behandling påbörjas och skadan på immunförsvaret minimeras.

- Den behandling av hiv som används idag minskar virusmängden till oftast ej mätbara nivåer i blodet. Det innebär att risken att smitta andra blir minimal samtidigt som skador på immunförsvaret kan förhindras. Det betyder att den smittades förväntade livslängd inte behöver påverkas av infektionen, säger smittskyddsläkare Hans Boman.

På webbplatsen www.hividag.se finns frågor och svar samt filmer och intervjuer som ger en ökad kunskap om hiv och hur det är att leva med hiv.

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-11-30 09:32