Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Bra mat

Landstinget Västernorrland, Region Jämtland Härjedalen, Västerbottens Läns Landsting och Norrbottens Läns Landsting samarbetar i en satsning via tandvården på bra mat för unga.

Barn och ungdomar dricker allt mer läsk, äter för lite grönsaker och många har problem med måltidsordningen. Frätskador på tänderna ökar snabbt bland unga och är ett stort tandvårdsproblem. 

Andelen unga med fetma har tredubblats de senaste 15 åren. För sjuk- och tandvården är både frätskador och fetma viktiga områden att engagera sig i.

Tandvården gör årligen tre satsningar med olika teman.
1. Mindre socker
2. Mer grönsaker
3. Bättre ordning på maten.

För varje område finns informationsmaterial som sprids via tandvården. Allt informationsmaterial finns även tillgängligt för skol/elevhälsa barn och ungdomssjukvård.


Läs mer om satsningen på Folktandvårdens delplats

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Peter Möllersvärd, tf. chef på folkhälsoenheten

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-07-24 11:36