Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Sjukdomsförebyggande behandlingslinjer

Dina levnadsvanor påverkar din hälsa och eventuella sjukdom. Därför finns behandlingslinjer med sjukdomsförebyggande åtgärder.

Det är viktigt för din hälsa att du, om du har behov, får stöd till levnadsvaneförändringar. Behandlingslinjer hjälper till att strukturera hur hälso- och sjukvården bör arbeta med patienternas levnadsvanor. Behandlingslinjer underlättar för ett smidigt och bra samarbete mellan patient, hälso- vårdcentral och sjukhus.

Idag finns sjukdomsförebyggande behandlingslinjer för otillräcklig fysisk aktivitet, rökavvänjning och riskbruk, missbruk och beroende och behandling av övervikt och fetma bland barn och unga.

Här hittar du mer information om vilka behandlingslinjer som finns:

Behandlingslinjer i vården

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Peter Möllersvärd, tf. chef på folkhälsoenheten

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2015-05-11 14:28