Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Fysisk aktivitet på recept

Fysisk aktivitet på recept är något Landstinget Västernorrland arbetar med. Det finns idag ett stort behov av att förskriva fysisk aktivitet eftersom våra levnadsvanor blir mer och mer stillasittande.

Regelbunden fysisk aktivitet kan förebygga och behandla en rad sjukdomar men våra levnadsvanor blir allt mer stillasittande. Det finns ett behov av att stimulera främst de som idag har en stillasittande fritid eller har låg fysisk aktivitet.

I Landstinget Västernorrland ges inom ramen för folkhälsomedel stimulans för att förskriva fysisk aktivitet på recept (FaR) men förskrivningen skulle kunna öka påtagligt.

Det finns även ett behov av att utveckla och kvalitetssäkra FaR-verksamheten i samverkan mellan primärvården, specialistvården och föreningslivet/friskvårdsanläggningar.

Fysisk aktivitet - några frågor och svar (pdf)

Fysisk aktivitet - fakta för dig som vill veta mer (pdf)

 

 

 

 

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Peter Möllersvärd, tf. chef på folkhälsoenheten

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2015-07-02 10:39