Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation
Närbild på barn, sköterska i bakgrunden ska undersöka öronen

Hälsocentralerna

Om du blir sjuk eller gör dig illa så finns vi till för dig. Den landstingsägda primärvården är organiserad inom förvaltningen Hälsocentralerna i Landstinget Västernorrland. Det finns 21 hälsocentraler som drivs av Landstinget Västernorrland. Information om just din hälsocentral hittar du på 1177 Vårdguiden (1177.se).

Landstingets primärvård omsätter ca 750 miljoner kronor och har cirka 480 medarbetare inklusive visstidsanställda (2014-04). Vi ägs av Landstinget Västernorrland.

Uppdraget är att på lika och jämställda villkor tillhandahålla en nära hälso- och sjukvård till länsinvånarna, utan avgränsning vad gäller sjukdom, ålder eller patientgrupper.

I primärvården erbjuds vård som inte kräver sjukhusens särskilda kompetens eller omfattas av den kommunala hälso- och sjukvården.

Vid våra hälsocentraler finns familjeläkarmottagning, distriktssköterskemottagning, barnavårdscentral, kuratorer, psykologer, mödrahälsovård och rehabilitering. 

Vi erbjuder akut och planerad mottagning och hembesök. Familjeläkare ansvarar också för läkarinsatser vid särskilda boenden. På icke kontorstid och helger svarar Sjukvårdsrådgivningen (SVR) och Primärvårdsjouren för vår akutverksamhet.

Förvaltningens organisation

Den landstingsdrivna primärvården består av fyra verksamhetsområden för hälsocentralerna och fem verksamhetsområden för särskilda uppdrag inklusive Österåsen.

Områden
Örnsköldsvik, Ådalen, Sundsvall/Härnösand och Sundsvall/Ånge

Specialuppdrag
Mödravårdscentralerna och ungdomsmottagningarna, 1177 Vårdguiden, Psykologenhet för föräldra- och barnhälsovård, Primärvårdsjouren Sundsvall och Österåsens Hälsohem.

Primärvårdens ledning
Vid Primärvårdens ledning arbetar primärvårdsdirektör och medarbetare inom landstingets närstödsorganisation där administratör, ekonomer, HR-konsult, IT-samordnare, informatör samt samordnare finns representerade. 

Tillförordnad chef för landstingsdriven primärvård är primärvårdsdirektör Anna-Lena Lundberg.

Kontakt

Postadress: Hälsocentralerna i Landstinget Västernorrland, 871 85 Härnösand 
Besöksadress: Storgatan 1, Landstingets kansli, Härnösand 
Telefon: 0611-800 00 (vx)
E-post:  primarvarden.vasternorrland@lvn.se

Söker du kontakt med vården

Via 1177 Vårdguiden (1177.se) kan du söka kontaktuppgifter till våra hälsocentraler. Du kan också ringa 1177 för att få råd om vård.

Hitta din hälsocentral eller mottagning på 1177 .se

För att minska väntetiden i telefonen har vi infört ett system med återuppringning vid våra hälsocentraler.

Är du akut sjuk och i omedelbart behov av hjälp - ring 112

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-01-18 09:42