Europaforum Norra Sverige anordnar seminarium om det svenska skogsbruket och bioekonomin den 28 november

2017-10-30 10:04

Den 28 november anordnar Europaforum Norra Sverige ett seminarium om det svenska skogsbruket och bioekonomin på den svenska representationen i Bryssel.

Den skogsbaserade industrin är en av de viktigaste sektorerna för Sverige och Europa. Skogen är grunden till en hållbar industri- och energiproduktion. Biomassa från skogen finns i de flesta länder. Nya biobaserade produkter, till exempel plast, texitlier och bränsle från skogen kan märkbart bidra till att nå EU:s klimat- och energimål inklusive energiförsörjningstrygghet och EU:s mål om en utvecklad bioekonomi. 

Representanter från regional och nationell nivå i Sverige, europeiska institutioner, industrin och NGO:s kommer under seminariet dela med sig av kunskap och delta i debatten om hållbart skogsbruk, kampen mot klimatförändringarna och framväxten av skogsbaserade industrier som framför allt betonar vikten av bioekonomi för regional tillväxt i de glesbefolkade områderna i norra Sverige.

För mer information, se programmet. Seminariet hålls på engelska.

Anmälan sker online här senast den 24 november. Du kommer att få en bekräftelse av din registreting innan evetet.

/Hilda Grönvall

Kontakta oss

Mid Sweden European Office

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-10-30 10:04