Västernorrland bjuder in till seminarium om OECD-studien

2017-11-08 15:00

Den 13 november bjuder Härnösand in till ett seminarium med temat ”framtida möjligheter och utmaningar för Västernorrland”, där OECD-studien om nordliga glesbefolkade områden kommer att stå i fokus.

Härnösand anordnar ett lunchseminarium den 13 november om Västernorrlands framtida möjligheter och utmaningar. Under seminariet kommer den OECD-studie som lanserades tidigare under året att presenteras. Studien som genomförts av OECD undersöker 14 regioner från de nordligaste delarna av Sverige, Norge och Finland, även kallade nordliga glesbefolkade områden. Genom studien lyfts de gemensamma utmaningar som präglar regionerna, så som långa avstånd, kargt klimat och glest befolkade områden. Dock visar studien även på den tillväxtpotential som finns i regionerna. Därmed ger OECD genom studien rekommendationer till nationell, regional och EU-nivå kring hur tillväxtpotentialen kan tas till vara.

Under seminariet i Härnösand kommer OECD:s rekommendationer för Västernorrland att stå i fokus. Studien utgör ett viktigt underlag för det framtida regionala utvecklingsarbetet. Det är även ett viktigt verktyg för påverkansarbetet på EU-arenan och nationellt.

Du är välkommen att följa seminariet på plats i Härnösand, eller på webben.

Datum: 13 november
Tid: klockan 12.00-13.00.
Plats: Vill du delta på plats kom till landstinget, Storgatan 1, Härnösand. Lokal: Asken.
Du kan också delta via webben, här.
Sista anmälningsdag: 9 november. Anmäl dig här.

Läs mer om seminariet på Västernorrlands hemsida.

/Anette Sonnbäck

Kontakta oss

Mid Sweden European Office

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-11-08 15:00