Illustration, skrivmaskin med målning av kvinnoansikte. Photoshop-collage

Att skriva om konst

2017-03-10 11:03

Workshop på Sliperiet i Umeå

I det fortsatta arbetet med att göra webbpublikationen Volym till en plattform för konst i Norrland bjuder Konstkonsulenterna i Norr (Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland Härjedalen) in yrkesverksamma konstnärer och konstvetare i till workshop med temat ”Att skriva om konst”.

Vi möter Ann-Catrine Eriksson, konstvetare och universitetslektor vid Institutionen för kultur- och medievetenskaper vid Umeå universitet. Ann-Catrine håller bl.a. kursen Att skriva om samtida konst, på Umeå Universitet.

Dagen består av föreläsning och innehåller också ett workshop-pass där vi använder oss av pågående utställning på Bildmuseet i Umeå som underlag för övningarna.

Vi viker 4 - 5 platser för varje län, om fler anmäler sig sker lottning av platserna. Du som tidigare skrivit för Volym eller deltagit i tidigare Volym-seminarium har företräde till dagen.

Anmälan för konstnärer i Västernorrland görs senast den 21 mars till: maria.sundstrom2@lvn.se


Att skriva om konst är ett samarrangemang mellan konstkonsulenterna i Norr.

Information

Att skriva om konst
Workshop
Plats: Sliperiet på Konstnärligt Campus och Bildmuseet, Umeå
Datum: 4 april, klockan 10.00-16.00

Kontakta oss

Tipsa redaktionen!

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-03-10 11:03