I anslutning till Jamtlis befintliga utställningslokaler uppför Nationalmuseum sin första filial utanför Stockholm, Nationalmuseum Jamtli. Invigningen är planerad till början av sommaren 2018. Illustration Henning Larsen Architects

Nationalmuseum Jamtli

2017-12-16 20:53

Jamtlis nya besöksanledning får namnet Nationalmuseum Jamtli.

Namnet avser den gemensamma arenan för Nationalmuseums konst- och designsamlingar som uppförs i anslutning till Jamtlis befintliga utställningslokaler. Invigning är planerad till början av sommaren 2018.

Ur pressutskick:
- Namnet Nationalmuseum Jamtli ger en unik kombination av två starka varumärken, både regionalt och nationellt. Nationalmuseum får sin första filial utanför Stockholm och vi på Jamtli får ta del av originalen från deras konst- och designsamlingar. Med namnet Nationalmuseum Jamtli gör vi det enklare att kommunicera, både för oss, för Nationalmuseum och våra samarbetspartners, menar landsantikvarie Henrik Zipsane.

Den första utställningen kommer bli något utöver det vanliga, något som aldrig tidigare visats på Jamtlis breddgrader. Utställningens namn och innehåll blir officiellt i början av 2018 med ett gediget smakprov ur Nationalmuseums samlingar från sex sekler.

I samband med namnlanseringen startas ett Instagramkonto i syfte att berätta om verksamheten, konsten och konstpedagogiken. Instagramkontot är @nationalmuseumjamtli med hashtag #nationalmuseumjamtli. Utställnings- och besöksinformation kommer fortsättningsvis spridas via Jamtlis och Nationalmuseums respektive informationskanaler.

Information

Bild: I anslutning till Jamtlis befintliga utställningslokaler uppför Nationalmuseum sin första filial utanför Stockholm, Nationalmuseum Jamtli. Invigningen är planerad till början av sommaren 2018.
Illustration Henning Larsen Architects

Kontakta oss

Tipsa redaktionen!

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-12-16 20:53