Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Regions4GreenGrowth

Landstinget har medverkat i projektet Regions4GreenGrowth (R4GG), ett Interreg IV C-projekt som pågått under åren 2012 till 2014. Projektet har totalt 15 partners, med Flevoland (NL) som huvudpartner.

Projektet syftar till att förbättra finansieringsmöjligheterna för att kommersialisera affärsidéer inom förnybar energi och energieffektivitet.

Aktiviteter i projektet

Projektaktiviteterna består bland annat av insamling och utbyte av goda exempel från respektive region samt genomförande av så kallade peer-reviews. Peer-reviews innebär att ett antal projektpartners tillsammans analyserar och föreslår åtgärder, för en annan projektpartners/regions specifika möjligheter och utmaningar relaterade till finansiering av hållbara affärsidéer.

R4GG är en uppföljning av energiprojektet MORE4NRG som pågick 2009-2011. I MORE4NRG låg fokus på att utveckla regionala energistrategier och att öka kunskapen om förnybar energi.

Landstingets projektpartners i R4GG

Province of Flevoland (NL), Assembly of European Regions, Norrbotten County (S), Abruzzo Region (I), Lazio Region (I), Észak-Alföld Regional Development Agency (H), Maramures County (RO), Patras Science Park (GR), Energy Efficiency and Renewable Energy Agency Prahova (RO), Västernorrland County (S), Valencia Energy Agency (E), Centre for Sustainable Regional Development, Gabrovo (BG), Province of Noord-Brabant (NL), Oldham Council (UK), Energy Technological Institute, Valencia (E).

Kontaktpersoner i landstinget

Olle Bertilsson, miljöchef, olle.bertilsson@lvn.se

Relaterad information

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2016-12-05 14:38