Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Ge blod

Blod kan inte tillverkas på konstgjord väg. Det är en färskvara som bara kan lagras i sex veckor. Därför är blodgivarens regelbundna insats livsviktig för många människor.

Sverige är självförsörjande på blod. Ibland måste blod skickas mellan sjukhusen då blodförbrukningen varierar mycket. En enda patient kan ibland behöva mer än 80 påsar blod under ett fåtal timmar. Det motsvarar lika många blodgivares bidrag med vardera 4,5 deciliter blod.

Blodgivning handlar inte om mer än en halvtimme, högst tre till fyra gånger per år. Nästan alla friska kvinnor och män mellan 18 och 60 år som väger minst 50 kilo kan bli blodgivare.

Alla kontaktuppgifter och telefonnummer för Västernorrland är samlade på webbplatsen Geblod. nu.  Läs mer där om hur du anmäler dig.

 

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Bli blodgivare idag!


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-07-03 11:16