Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Väntetider i vården

Det finns en enkel webbsida som kan hjälpa dig att hitta den snabbaste vården. På webbplatsen Väntetider hittar du generell information om väntetider inom Landstinget Västernorrland och väntetider för riket i övrigt.

Observera att de väntetider som uppges på webbplatsen endast visar hur länge de patienter som inte har någon som helst förtur beräknas få vänta.

Får alla vänta?

Nej. I de allra flesta fall får patienten vård direkt eller inom fyra veckor. Generellt gäller att man får vänta när det inte är akut. Ett annat skäl är att efterfrågan många gånger är större än tillgängliga resurser.

Var får jag reda på hur länge just jag måste vänta?

Det är bara din läkare eller annan vårdansvarig person som kan ge dig information om hur länge just du måste vänta.

Hur fungerar det inom primärvården?

För att följa upp hur vårdgarantin efterlevs inom primärvården görs mätningar av telefontillgänglighet och tillgänglighet till läkarbesök två gånger per år. Mätningarna omfattar samtliga hälso- och vårdcentraler.

Information om telefon- och läkartillgänglighet för en hälso- eller vårdcentral kan du få genom att jämföra dem via Hitta vård på 1177.se eller på sidan för respektive hälso- eller vårdcentral. 

Kontakta oss

Landstinget Västernorrland

Meddelandet har skickats Vi återkommer med svar så snart vi kan.
Landstingets officiella e-post bevakas av registrator på diariet.

Vi hanterar inte medicinska frågor.
Ditt meddelande diarieförs och skickas till lämplig tjänsteman för svar.

Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook
Senast uppdaterad 2017-06-26 13:59