Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Konsthandläggare till Kulturverksamheten till Regional utveckling

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Förvaltningen Regional utveckling är en av landstingets tre kärnverksamheter och ansvarar för tillväxt, kultur, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och energi, folkbildning samt internationellt samarbete.

Vill du arbeta med miljögestaltning för patienter och besökare och en bättre arbetsmiljö för arbetskamrater inom Landstinget Västernorrland?
Vill du vara med och levandegöra samt förvalta och utveckla landstingets stora, fina konstsamling? Driva och utveckla vårt uppdrag för konstnärlig utsmyckning och rumslig gestaltning i landstingets alla verksamheter?

Vi söker nu en konsthandläggare på 100 % till kulturverksamheten vid Regional utveckling, Landstinget Västernorrland.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att löpande hantera inkomna konstärenden samt att arbeta med arkiv- och registerfrågor kopplat till detta. Att samverka med andra verksamheter inom landstinget kring byggprojekt och 1%-ärenden samt att arbeta med förvaltning och levandegörande av landstingets konstsamling. Tillsammans med en inköpsgrupp bevakar du aktuella utställningar och köper in konst för landstingets räkning.
Arbetet bedrivs i hela länet och minst en dag i veckan är du ute på olika ärenden, placerar ut, hänger om och hämtar in konst. Minst en dag i veckan arbetar du med förvaltning av konstsamlingen; inventering, registrering, bedömning och hantering i magasin. Arbetet är delvis fysiskt, så vi söker dig som inte är rädd att hugga i.

Kvalifikationer

Vi söker dig som lägst har akademisk examen inom konst- eller bild och formområdet alternativt närliggande högskoleutbildning inom kultur- och designområdet. Du har erfarenhet av kvalificerat arbete inom konst- och kultursektorn, gärna på regional nivå, och du har erfarenhet av att initiera, samarbeta och leda projekt.
Arbetsuppgifterna är både administrativa, praktiska och strategiska. Du har därför god organisatorisk förmåga och lätthet att kommunicera i tal och skrift. God digital kompetens samt goda kunskaper i engelska och gärna ytterligare språk. Du bidrar med pedagogisk förmåga och ett stort intresse för samtida och offentlig konst, mångfalds- och jämställdhetsfrågor. Du behöver ha körkort.

Uppdraget är en del av det samlade regionala utvecklingsarbetet i länet och förutsätter god samarbetsförmåga i möten med kunder och externa nätverk liksom att du bidrar till sammanhållningen i vår personalgrupp och arbetslag.
Vi tror därför att du är en person som är van att jobba självständig mot gemensamma mål, är strukturerad, engagerad, prestigelös och tycker att det är viktigt med god kommunikation och gott samarbete.
Du arbetar tillsammans med ytterligare en konsthandläggare direkt under landstingets kulturchef och i förekommande fall även med konstkonsulenterna i länet samt med övriga arbetskamrater på kulturverksamheten.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-27
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Märta Molin
Verksamhetschef
Telefon: 0703888659

Ilona Novak
SACO
Telefon: 070-5623308

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook