Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Byggprojektledare till Landstingsfastigheter till Regionledningsförvaltningen LSV

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Landstingsfastigheter ingår i Regionledningsförvaltningen och agerar som en intäktsfinansierad resultatenhet. Antalet medarbetare är totalt 16 personer. Projektledaren kommer att ingå i Byggprojektenheten. Inom Landstingsfastigheter finns även en Fastighetsförvaltningsenhet.
Landstinget Västernorrland verkar för en drogfri arbetsplats.

Arbetsuppgifter

Som byggprojektledare driver du om- och nybyggnadsprojekt inom landstingets fastighetsbestånd. Uppdragen kan vara av varierande art men alltid med funktionella lokaler för verksamheten som mål. Du leder självständigt projekten från tidiga skeden till slutbesiktning och överlämning till fastighetsförvaltning och hyresgäst.

Arbetsuppgifterna består av att leda och samordna de kompetenser och intressenter som finns i projekterings- och byggskedet i byggprojektet samt medverkan i upphandling av konsulter och entreprenörer. Du sammankallar och leder möten med arkitekter, konsulter, entreprenörer, hyresgäster och andra intressenter i projekten. Du följer löpande upp och rapporterar dina projekt avseende tid, ekonomi och kvalitet. Till detta kommer även att upprätta utredningar, förstudier och andra förekommande arbetsuppgifter inom fastighetsorganisationen.

De projekt vi arbetar med är installationsintensiva och sjukvården ställer höga krav på funktionalitet och driftsäkerhet vilket erbjuder unika utmaningar.
Uppdraget som byggprojektledare är länsövergripande med placering i Härnösand alternativt Sundsvall.

Kvalifikationer

Vi söker en utåtriktad person som är initiativrik, samarbetsvillig och en god kommunikatör. Du lyssnar och förstår kunders problem och behov som du omsätter i praktisk handling. Du är tydlig, trygg och lyhörd för omgivningen och skapar en teamkänsla i de projekt du driver. Du inser värdet av ett väl fungerande samarbete med andra delar av den interna serviceorganisationen.

Din bakgrund är en eftergymnasial utbildning med inriktning byggteknik eller motsvarande utbildning som vi tillsammans med erfarenhet bedömer som likvärdig.

Du har tidigare erfarenhet av bygg-/fastighetsverksamhet med dokumenterad erfarenhet av att leda ny- och ombyggnadsprojekt, såväl stora som små och i både projekterings- som i produktionsskedet. Du har god vana och kunskap om de regelverk som styr byggprojektens tekniska, ekonomiska och juridiska förutsättningar. Du har god administrativ förmåga med praktisk erfarenhet av byggadministrativa arbetsuppgifter som t ex projektplanering och projektuppföljning samt god allmän datorkunskap. Meriterande är också erfarenhet av byggande för vården samt god kunskap och erfarenhet inom installationsteknik (el och/eller VVS).

Projektledarrollen innebär många och varierande arbetsuppgifter varför det är viktigt att du är driven och resultatinriktad som person och attraheras av ett arbete där du får ha många bollar i luften. Som person är du positiv och prestigelös med en god insikt i dina egna förmågor.
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper. Innehav av B-körkort liksom god svenska i såväl tal som skrift är ett krav.

Kontakta gärna Enhetschef Jan Bergqvist om du har frågor om tjänsten 073-271 37 27.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Jan Bergqvist
Enhetschef

Patrik Lindblad
Vision
Telefon: 072-5724483

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook