Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Ambulanssjuksköterska/Sjuksköterska Ambulansen Kramfors till Specialistvården

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Ambulansstationerna ingår sedan september 2015 i Länsverksamhet Akutmottagning & Ambulans och har en inriktning mot akutsjukvård. Ambulanssjukvården består av ca 180 medarbetare fördelade på 9 stationer och har ca 35 000 uppdrag per år.

Ambulanssjukvården i Kramfors söker sjuksköterskor/ambulanssjuksköterskor för längre vikariat då flera av vår personal planerar att studera under minst ett år framåt.

Arbetsuppgifter

I rollen som ambulanssjuksköterska möter du patienter i alla åldrar som drabbats av akut sjukdom eller skada. Du bedömer och behandlar patienter i hemmet, på skadeplats och under transport till vårdinrättning med rätt vårdnivå.

Arbetet är omväxlande och du träffar en bred patientgrupp. Vårt stora och varierade uppdrag ger dig som ambulanssjuksköterska stora möjligheter att utvecklas i din profession. Fokus ligger på god omvårdnad och medmänsklighet i patientmötet. Arbetet sker i team, bestående av ambulanssjuksköterska och sjuksköterska.

Du har en aktiv roll i planering, utövande och ansvar för förekommande uppgifter inom ambulanssjukvården med utgångspunkt från Hälso- och sjukvårdslagen, Patientsäkerhetslagen och direktiv från ambulansöverläkaren.

Övriga arbetsuppgifter är att:
* Bedöma patientens somatiska- och psykiska status och omedelbara behov samt att genomföra åtgärder i skiftande miljöer.
* Inneha det medicinska ansvaret och sjukvårdsledning under uppdrag.
* Informera enskilda patienter och deras närstående samt handleda och undervisa medarbetare och studenter.
* Ansvara för att all utrustning är komplett i ambulansfordon.
* Ansvarsområde gällande beställning och underhåll av material och utrustning.
* Redovisa i landstingets kvalitetsregister.

Vi erbjuder ett stimulerande, självständigt, fritt och utvecklande arbete tillsammans med härliga och trygga kollegor.

Verksamheten har ett nära samarbete med akutmottagningarna, primärvård, kommuner samt organisationer såsom Länsstyrelsen, SOS Alarm, Räddningstjänsten och Polisen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för ambulanssjukvård och som är legitimerad sjuksköterska. Meriterande är vidareutbildning mot prehospital sjukvård och erfarenhet av akutsjukvård.

Du har goda medicinska kunskaper och fysisk uthållighet. Fystester görs årligen och är ett krav för anställningen.

Som ambulanssjuksköterska är du ansvarsfull, lugn och trygg i din yrkesroll. Ditt arbetssätt präglas av att ha patienten och patientsäkerheten i fokus och utifrån ett etiskt synsätt har du ett gott bemötande.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har ett flexibelt förhållningssätt till att arbeta under ändrade förhållanden och i ett varierande arbetstempo. Du trivs med att arbeta självständigt och är bekväm med att fatta egna beslut. Likaså trivs du med att arbeta i team och vi förutsätter att du har god samarbetsförmåga. Du medverkar till att skapa ett gott arbetsklimat.

Du har intresse av att utvecklas i din profession genom att lära nytt och att du aktivt bidrar med dina kunskaper. Tillsammans vidareutvecklar vi verksamheten mot uppsatta mål.

Arbetstiden är förlagd med tjänstgöring dag och natt samt helg. Det är ett krav att du har körkort med lägst behörighet B, har du C-körkort är det mycket meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid frågor kontakta enhetschef Camilla Johansson mail: camilla.johansson2@lvn.se tel: 0612-80589 alt 070-3123940.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-25
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Camilla Johansson
Enhetschef
Telefon: 070-312 39 40

Jörgen Nordlander
Vårdförbundet
Mobiltelefon: 073-023 69 28

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook