Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Skötare/behandlingsassistent till SPOT Sollefteå till Specialistvården

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Arbetsuppgifter

Vårt nybildade team Specialist Psykiatriska omvårdnads team, SPOT, i Sollefteå har ca 20 medarbetare och vi ingår i länsverksamhet Vuxenpsykiatri.


Vill du vara med att utveckla vår nya verksamhet? Vi söker dig som trivs med varierande och utvecklande arbetsuppgifter och som har genuint intresse av att arbeta med psykiatriska patienter.

Den 4 september startar vårt Specialist psykiatriska omvårdnadsteam, SPOT. I vår nya verksamhet kommer du att bli en viktig del när det gäller utformning av arbetssätt. Omvårdnads-teamet blir en planerad resurs, som ett alternativ till traditionell heldygnsvård och som komplement till mer sedvanlig öppenvård. Teamet bemannas av sjuksköterskor, behandlingsassistenter och skötare med gedigen kunskap om- och erfarenhet inom psykiatri.

SPOT-teamet är en del i psykiatrins satsning för att minska vårdtiderna i heldygnsvården och erbjuda patienterna mer delaktighet, en säkrare och bättre öppenvård. Inspiration till detta mobila arbetssätt har vi hämtat från Motala som framgångsrikt har drivit omvårdnadsteam under många år.

I rollen som skötare/behandlingsassistent möter du patienter som är i behov av akut- och intensivt stöd. Du arbetar självständigt ansvarar för att ge en god och kvalitativ behandling och omvårdnad. Vi erbjuder stöd i form av hembesök, bland annat. Övriga arbetsuppgifter är:

* Stödjande- och motiverande samtal
* Vårdplanering
* Telefonrådgivning/stöd
* Dokumentering
* Rapportering
* Uppföljningsarbete

Kvalifikationer

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad skötare/behandlingsassistent. Viktigt att du har erfarenhet och intresse av att arbeta med psykiatriska patienter, med samsjuklighet i missbruk/beroende. Vi ser att du har erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård och beroendevård. Meriterande är om du har någon form av påbyggnadsutbildning i samtalsbehandling. Högskoleutbildning i motiverande samtalsmetodik krävs, eftersom en stor del av våra patienter har samsjuklighet i psykisk sjukdom och missbruk/beroende.

Arbetet är stundvis krävande och det ställs krav på att du agerar lugnt och stabilt i stressande situationer. Du är förtroendeingivande och trivs med att arbeta självständigt. Du är bekväm med att fatta egna beslut. Viktigt är att du arbetar bra tillsammans med andra, lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt samt har ett gott bemötande. Eftersom teamet även ska kunna hantera akuta ärenden har du en förmåga att ställa om och anpassa dig efter förutsättningarna. Eftersom teamet ska arbeta mobilt så är B-körkort ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-25
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Marie-Louise Karlsson
Enhetschef
Telefon: +46701705541

Erik Sjödin
Kommunal Västernorrland
Telefon: +4662019307

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook