Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Arbetsterapeut till Rättspsyk.region klin. Sundsvall till Specialistvården

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Rättspsykiatriska regionkliniken är i dag en av landets främsta kliniker för vård av patienter överlämnade till vård enligt lagen om rättspsykiatrisk vård, LRV. Vi har också uppdrag att vårda särskilt vårdkrävande patienter enligt LPT, lagen om psykiatrisk tvångsvård.

Arbetsuppgifter

Rättspsykiatriska regionkliniken (RPK) i Sundsvall är en av landets största enheter för vård och behandling av psykiskt störda lagöverträdare enligt lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV), samt särskilt vårdkrävande patienter som vårdas enligt lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). I uppdraget ingår också att vårda klienter från kriminalvården som bedöms ha ett psykiatriskt vårdbehov. Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall tar emot patienter från hela Sverige och bedriver både sluten- och öppenvård.
Vid kliniken arbetar idag en arbetsterapeut, behov finns nu att utöka med ytterligare en arbetsterapeut.


Den huvudsakliga arbetsuppgiften inom Rättspsykiatriska regionkliniken är att genomföra arbetsterapeutiska utredningar av patienter. En arbetsterapiutredning används t.ex. vid utslussning från kliniken, så att rätt stödinsatser ska kunna ges enligt t.ex. LSS. Som arbetsterapeut samarbetar du även med avdelningspersonal och andra yrkesgrupper för att samordna och stödja rehabilitering/habilitering av patienterna vid kliniken. Detta kan innefatta utprovning av hjälpmedel, handledning av personal eller aktivitetsträning.
Den rättspsykiatriska vården utvecklas ständigt i takt med ny forskning och att nya metoder blir tillgängliga. Som arbetsterapeut vid Rättspsykiatriska regionkliniken har du möjlighet att utveckla både dig själv i rollen som arbetsterapeut och implementering av arbetsterapi inom den rättspsykiatriska vården. Möjlighet till handledning finns samt att man ingår i nätverk för arbetsterapeuter inom psykiatri på länsnivå och i nationellt nätverk inom rättspsykiatri.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att ringa och prata med vår arbetsterapeut Emil Rapo, 070-3282 348

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Du har ett gott bemötande, arbetar flexibelt och självständigt samt främjar god teamsamverkan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande med arbetslivserfarenhet samt B-körkort.

Rättspsykiatriska regionkliniken i Sundsvall tillämpar registerkontroll samt drogtest innan beslut om anställning.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-30
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Kristine Lokrantz
Enhetschef
Telefon: +4660183907

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook