Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

HR-chef till vårt verksamhetsnära stöd till Regionledningsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

HR har under de senaste åren genomgått stora förändringar som funktion inom LVN. Organisationen har gått från en lokal till central organisation och arbetssätten mot ett mer kvalificerat HR-stöd. Som HR-chef för det verksamhetsnära stödet arbetar du med inriktning mot folktandvården, primärvården, regional utveckling och regionledningsförvaltningen. Du har också ansvar för avropsenheten och kompetenscentrum. Du är underställd verksamhetschef HR och har en kollega som arbetar som enhetschef för det verksamhetsnära stödet med inriktning mot specialistvården.

Arbetsuppgifter

I rollen som HR-chef kommer du driva arbetet med det verksamhetsnära stödet framåt med utgångspunkt i landstingets personalpolitiska plattform, fastställda processer och styrdokument. Ett verksamhetsnära stöd som levererar såväl ett rätt anpassat administrativt stöd som ett professionellt chefsstöd.

Vi vill att du etablerar en god arbetsmiljö med delaktighet och gemenskap samt skapar förutsättningar för dina medarbetarbetare att växa och utvecklas i sina roller. Du kommer ha både en ledande och coachande roll där du arbetar processinriktat med systemorienterat synsätt. Din roll kommer även att kräva att du kan leda och fördela arbete, prioritera och hitta samverkansmöjligheter på olika nivåer i organisationen.

Kvalifikationer

Vi ser att du har akademisk examen inom relevant område samt erfarenhet av HR-arbete. Vidare vill vi att du har chefserfarenhet och erfarenhet av att arbeta processinriktat. Det är en fördel om du även har erfarenhet av offentlig verksamhet och balanserad styrning men inget krav.

Som person är du tydlig genom att du kommunicerar på ett tydligt sätt. Säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Påminner, följer upp och säkerställer att resultat uppnås. Du har en mycket god samarbetsförmåga samt förmåga att fatta beslut och agera utifrån dem.

I ditt ledarskap leder och motiverar du dina medarbetare för att effektivt nå gemensamma mål. Du samverkar samt skapar engagemang och delaktighet.

Du har lätt för att navigera både på en strategisk och en operativ nivå.

Chefsförordnandet är tidsbegränsat under 4-6 år. Du får samtidigt en tillsvidareanställning i den egna yrkesprofessionen.

Placeringsort enligt överenskommelse

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-08-27
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Madeleine Juliusson
Enhetschef

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543

Gudrun Kornijenko
Vision
Telefon: +4661184359

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook