Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Interaktionsdesigner/tjänstedesigner till Regionledningsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Landstinget Västernorrland och verksamheten Forskning och Utveckling har, som ett led i att utveckla innovationsförmågan, etablerat projektet Experio Lab, Landstinget Västernorrland. Projektet är treårigt och syftar till utveckla kompetens, förmåga och skapa en yta för att använda design/tjänstedesign inom Landstinget Västernorrland samt att arbeta för spridning av innovationer, arbetssätt, metoder och verktyg.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en tjänstedesigner/interaktionsdesigner som vill vara med och utveckla hälso- och sjukvården i Västernorrland och bidra till att bygga förmågan till att jobba med användarinvolvering och tjänstedesign i Landstinget Västernorrland och möjlighet till lärande och metodutveckling tillsammans med andra landsting genom ett strukturerat samarbete; Experio Lab.

Du är intresserad av att ge dig ut och i partnerskap med hälso- och sjukvårdens professioner, patienter och andra aktörer för att bidra till framtidens hälso- och sjukvård.

Du kommer att stödja/driva utvecklingsprojekt inom landstinget och du kommer också att engageras i uppdrag på den nationella arenan. Du kommer också att ha uppdrag av kortare karaktär, så som workshopledare, processledare och så vidare.

Du kommer att jobba med:
* Utbilda och träna vårdens medarbetare i att använda design som metod
* Utveckling av innovativa vårdtjänster med digitalt fokus
* Designresearch med framförallt kvalitativa metoder
* Prototypbaserad metodik
* Kreativt teamarbete med vårdpersonal, designers, patienter, närstående, utvecklare och andra aktörer.

Kvalifikationer

Du som söker ska ha relevant akademisk utbildning på högskole-/universitetsnivå.

Vi tror att du har jobbat minst 3 år, förmodligen som tjänstedesigner och/eller interaktionsdesigner eller liknande. Vi ser gärna att du har erfarenhet från att ha jobbat med välfärdstjänster.

Du älskar researcharbetet och dess metoder och verktyg. Du tar ansvar för det kreativa och konceptuella arbetet som genomförs av teamet. Du är lyhörd och inkluderar andra genom ett pedagogiskt och empatiskt arbetssätt. Du har förmåga att hantera komplexa uppdrag med många inblandade parter. Du är också bra på och känner dig bekväm med att leda workshops av skiftande storlek.

Meriterande är erfarenhet av utveckling av digitala tjänster.

Placeringsort: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Visstidsanställning på 1 år med ev. möjlighet till förlängning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Allmän visstidsanst

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-29
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Jonas Appelberg
Forskning o Utvecklingschef
Telefon: +4660182535
Mobiltelefon: 070-562 12 44

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: +4660181543

Gudrun Kornijenko
Vision
Telefon: +4661184359

Jonas Boström
Projektledare
Telefon: +4670-1909783
Mobiltelefon: +4670-1909783

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook