Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Försäkringsmedicinskt sakkunnig läkare till Regionledningsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Försäkringsmedicin är ett kompetensområde inom enheten Kvalitet- och patientsäkerhet. Vårt huvudsakliga uppdrag är att arbeta med kvalitetsuppföljning och kompetensutveckling av sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen. Vi är två processledare och en samordnare som arbetar tillsammans i team. Försäkringsmedicin söker nu en försäkringsmedicinskt sakkunnig läkare.

I vårt landsting har vi sedan 2007 bedrivit ett utvecklingsarbete för en rätt, säker, effektiv och jämställd sjukskrivningsprocess inom ramen för den statliga satsningen Sjukskrivningsmiljarden. Sedan 2012 är kompetensområdet Försäkringsmedicin en egen funktion inom Regionledningsförvaltningen. Vi är just nu inne i ett spännande skede då kompetensområdet ytterligare ska integreras i den ordinarie verksamheten och hitta former för fortsatt utveckling. I det arbetet ser vi att du som försäkringsmedicinskt sakkunnig läkare har en viktig roll.

Vårt uppdrag innebär stor del av samverkan både internt och externt, där Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen är våra viktigaste externa samverkanspartner.

Arbetsuppgifter

Försäkringsmedicin är ett kunskapsområde om hur funktionstillstånd, diagnostik, behandling, rehabilitering och förebyggande av sjukdom och skada påverkar och påverkas av olika försäkringars utformning samt därmed relaterade överväganden och åtgärder inom berörda professioner.

Ditt uppdrag är att säkerställa att kompetensen i försäkringsmedicin är i nivå med nationella krav genom att utgöra ett aktivt stöd till läkare och andra medarbetare i det praktiska arbetet. Du kommer att vara ett stöd för oss i teamet för att öka kvaliteten i arbetet med sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen samt vara delaktig i den nationella utvecklingen inom området.

Du är ansvarig för att planera, utveckla och genomföra utbildningsinsatser i syfte att säkerställa att medarbetare har tillräcklig kunskap och kompetens inom försäkringsmedicin.

Du kommer att ha en framträdande roll inom vår Försäkringsmedicinska kommitté där representanter från Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan deltar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är läkare, gärna specialist inom allmänmedicin med fördjupad kunskap inom försäkringsmedicin. Möjlighet att genomgå utbildning inom försäkringsmedicin inom ramen för anställningen finns.

Vi ser att du har erfarenhet av arbete med sjukskrivningsärenden, gärna inom primärvårdsverksamhet. Du behöver vara en god pedagog som trivs med att utbilda och handleda både kollegor och andra yrkesgrupper. Ha en god samarbetsförmåga och trivas med att arbeta i team. Vara strukturerad och kunna arbeta självständigt.

Anställningen är en visstidsanställning till 2018-12-31 på deltid, 50%. Placeringsort och tillträde enligt överenskommelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning

Allmän visstidsanst

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-02
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Per Skude
Verksamhetschef
Telefon: +4661180068
Mobiltelefon: +46732743093

Anita Danielsson
Projektledare
Telefon: 060-181026
Mobiltelefon: 070-684 52 66

Bo-Göran Widman
Sveriges Läkarförbund
Telefon: +4662019152

Jonas Wallvik
Sveriges Läkarförbund
Telefon: 0706970365

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook