Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Elevassistent till Örnsköldsviks folkhögskola till Regional utveckling

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Förvaltningen Regional utveckling är en av landstingets tre kärnverksamheter och ansvarar för tillväxt, kultur, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och energi, folkbildning samt internationellt samarbete.

Örnsköldsviks folkhögskola är en av landstingets tre folkhögskolor. Skolan är en dagfolkhögskola belägen i stadens centrala delar. Vi är en mångkulturell mötesplats där vi med vår kompetens och kreativitet skapar en spännande studiemiljö. Här kan deltagarna läsa in grundläggande och särskild behörighet för att vidare studera på högre nivå eller ta del av någon av våra andra kurser. Kompetensnivån bland våra lärare är hög och vi har möjlighet att erbjuda särskilt stöd till studerande.
Folkhögskolan är religiöst och politiskt obunden. Vår profil är kreativa näringar och entreprenörskap.

Arbetsuppgifter

Arbete kommer huvudsakligen att ske inom kursen Världens kvinnor som stödjande resurs i klassrummet. Som elevassistent skall du finnas som en resurs i gruppen för att bland annat kunna stötta, hjälpa och motivera kursdeltagare under lektionstid.
Praktiskt stöd kring deltagarnas praktik och kontakt med praktikplatser kan också ingå i arbetet.
Du kommer att arbeta tillsammans med erfarna pedagoger där ni tillsammans bygger en verksamhet som sätter individen i fokus.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 3-årig gymnasieexamen och intresse av att jobba med människor från andra kulturer. Du behärskar även flytande svenska i tal och skrift samt har datorvana. Om du har erfarenhet av att arbeta med nyanlända är det meriterande.
Du ska vilja ingå i ett aktivt och positivt arbetslag, vara beredd att arbeta tillsammans med andra såväl som individuellt och ha ett stort hjärta för folkbildning, kultur, mångfald. Du bör också vara flexibel och uppskatta att jobba i ett arbetslag som utan prestige jobbar över gränserna och ser lösningar snarare än hinder.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där god samarbetsförmåga, flexibilitet och lyhördhet är särskilt viktigt att du har med dig.
Utbildning i motiverade samtalspedagogik är meriterande. Vi tror att du som söker har vana av att använda det goda samtalet som ett pedagogiskt redskap för motivation och personlig utveckling.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Allmän visstidsanst

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-09-20
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Lukas Frensborg
Rektor

Thomas Larsson
Förbundet Folkhögskolelärarna
Telefon: 0722-18 31 08

Tommy Larsson
Kommunal Västernorrland
Telefon: +4660181912

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook