Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Tillväxtsamordnare, inriktning företagande och innovation till Regional utveckling

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Förvaltningen Regional utveckling är en av landstingets tre kärnverksamheter och ansvarar för tillväxt, kultur, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och energi, folkbildning samt internationellt samarbete.

Är du en driven person som brinner för företagande och entreprenörskap ur ett regionalt perspektiv? Då är det dig vi söker nu! Sedan 1 januari 2017 har vi på Landstinget Västernorrland ansvar för att leda den regionala utvecklingen. Nu tar vi ytterligare ett steg i detta ansvar och förstärker vår verksamhet med en tillväxtsamordnare med inriktning mot företagande och innovation.


Arbetsuppgifter

Arbetet innefattar att samordna näringslivsfrämjande arbete i regionen. Du ska stödja aktörer inom området och verka för ökad samordning genom att delta i och driva nätverk med aktörer så som universitet, kommuner och näringsliv. Du kommer även att genomföra uppdrag riktade till regionalt utvecklingsansvariga inom näringslivsområdet, exempelvis kopplat till smart specialisering, nyindustrialiseringsstrategin och digitalisering. Andra relevanta frågor är forskning, innovation, investeringsfrämjande och kapitalförsörjning. Du kommer även att vara ett stöd till förtroendevalda inom näringslivsrelaterade frågor, inklusive forskning och innovation, på nationell nivå och på EU nivå samt delta i arbetet som bedrivs inom ramen för Europaforum Norra Sverige och andra nätverk.

Kvalifikationer

Teoretisk bakgrund:
Vi söker dig som har högre utbildning inom för arbetsuppgifterna relevant område, till exempel samhällsvetenskap. Du måste kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska, eftersom att det ingår i arbetet att skriva och föredra förslag till beslut och yttranden.

Erfarenhetsmässig profil
Vi tror att du framför allt har inhämtat kvalifikationer för den här tjänsten genom arbetslivserfarenhet. Vi söker dig som har jobbat med och därmed har kunskap om det regionala innovationsstödssystemet och näringslivsfrämjandet. Vi förutsätter också att du har erfarenhet av och intresse för regionalt tillväxtarbete i allmänhet samt vana av att arbeta med samordning genom nätverk.

Vi eftersöker även erfarenhet av att skriva planer och program. Meriterande är erfarenhet av arbete i politiskt styrd organisation samt kunskap om EUs fonder och program.


Personliga egenskaper:
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en person som är drivande och självständig. Du är en god organisatör som kan både delta i och leda processer. Du kan samarbeta och är kommunikativ.


Varmt välkommen med din ansökan till oss på Regional utveckling!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-01
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Lidgren
Verksamhetschef
Telefon: +4661180394

Ilona Novak
SACO
Telefon: 070-5623308

Gudrun Kornijenko
Vision
Telefon: 070-6328088

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook