Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Enhetschef Synrehabilitering, Sundsvall till Specialistvården

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Synrehabiliteringen är en enhet inom länets ögonsjukvård. Vi arbetar på uppdrag av länets ögonläkare och tillgodoser länsinnevånarnas behov av habiliterande och rehabiliterande insatser inom synområdet.

Arbetsuppgifter

Som enhetschef söker vi dig som tillsammans med verksamhetschefen och övriga enhetschefer inom Länsverksamhetn Ögon vill leda, utveckla och samordna syn- hab/rehabiliterande insatser för att möta framtidens behov.
Du ansvarar för uppföljning av såväl verksamhet som personal och ekonomi.
Du kommer vara direkt underställd verksamhetschefen och ingå i ledningsgruppen för verksamhetsområdet. Som stöd i ditt arbete har du verksamhetens HR-konsult samt ekonomi konsult.

I ditt ledarskap har du förmågan att se helheten, samt stimulera, stötta och utveckla dina medarbetare. Du bidrar aktivt till en bra stämning och en god arbetsmiljö. Vi ser även att du är målinriktad och har förmågan att driva projekt samt ansvara för uppföljning av din verksamhet. Du deltar aktivt i nationellt och regionalt kvalitetsarbete inom syncentralernas nationella samverkansgrupp SYNS. Du samverkar med interna och externa rehabiliteringsaktörer, som t ex. Länets Hörselvård, vid kombination av syn/hörselnedsättning och dövblindhet samt kommunens synlärare och specialpedagogiska skolmyndigheten, folkhögskolor, brukarorganisationer och AF rehab syn/hör.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lämplig högskoleutbildning om minst 180 Hp, gärna med vidareutbildning och/eller mag. Examen inom området hab/rehabilitering, längre tids arbetserfarenhet är ett krav.

Vi ser det meriterande med chefs/ledarskapserfarenhet.
Du har goda ledaregenskaper såsom förmågan att kommunicera, skapa delaktighet och engagemang samt har ett intresse för verksamhetsutveckling.
Du har en personlig mognad och en god självkännedom, vilket gör dig bekväm i att ha en rak och tydlig kommunikation med din personal. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ditt chefsförordnande kommer att vara tidsbegränsat på 4 år med Landstingets ledarskapspolicy som riktmärke. Tillsvidare anställning erhålls i förvaltningen inom grundprofessionen.

Anställning

Tidsbegr Chefsskap

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-31
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Sandra Andersson
Verksamhetschef
Telefon: +4666089307

Gudrun Näslund
Enhetschef
Telefon: +4660182256

Elisabeth Haraldsson
SACO
Telefon: 070-2402832

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook