Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Arbetsterapeut habiliteringsmottagning barnteam Sollefteå till Specialistvården

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Specialistvården ansvarar för den specialiserade vården i länet. Förvaltningen är organiserad i ett antal länsverksamheter utifrån olika medicinska specialiteter. Våra sjukhusorter är Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik.

Habiliteringskliniken riktar sig till personer med varaktiga funktionsnedsättningar orsakade av medfödda/förvärvade sjukdomar och skador i centrala nervsystemet, utvecklingsstörning samt personer med autismspektrumstörning. Med våra insatser vill vi minska de svårigheter som funktionsnedsättningen kan medföra i det dagliga livet, skapa förutsättningar för ett gott liv och delaktighet i samhället.

Inom länskliniken jobbar ca 100 st medarbetare.I arbetet utgår vi från varje individs unika behov och förutsättningar och har specialistkunskap om hur funktionsnedsättningar kan påverka vardagsliv, hälsa och utveckling. Arbetet sker i team där personal med medicinsk, pedagogisk, psykologisk och social kompetens samverkar utifrån åldersspecialisering.

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut vid Habiliteringen i Sollefteå kommer du främst att arbeta med barn och ungdomar upp t.o.m 14 år. Arbetet är till stor del inriktat mot insatser i patientens närmiljö. Du kommer företrädesvis att kartlägga aktivitetsförmåga och aktivitetsnivå samt lära ut strategier för att underlätta vardagen. Dina uppgifter blir:

.Bedöma ADL-förmåga och kognitiv förmåga
.Bedöma finmotorisk funktion
.Kartläggning, förskrivning och uppföljning av kognitiva och andra hjälpmedel inom bl.a. personlig vård, förflyttning och struktur i vardagen
.Ge råd vid bostadsanpassning
.Kunskapsöverföring och rådgivning till personer i patientens närmiljö
.Utbildningsinsatser
.Handledningsuppdrag

Varmt välkommen med din ansökan!

Vikariatet är ett år och rekryteringen sker löpande och du kan komma att bli kontaktad innan ansökningstiden har gått ut.

Kvalifikationer

Nu söker vi dig som är arbetsterapeut och kompletterar vår verksamhet. Där du får vara med och delta i vår organisations utvecklingsarbete med nya vetenskapliga metoder, teknik och hjälpmedel. Inom ditt arbetsområde finns goda möjligheter till yrkesmässig utveckling. Kunskap om förskrivningsprocessen är önskvärt. Kunskaper och vana att arbeta med individer med funktionsnedsättningar- motoriska, kognitiva och neurologiska är meriterande.

Körkort erfordras.

Mer information om landstinget Västernorrland, arbetsplatsen och Sollefteå kommun hittar du på www.lvn.se respektive www.solleftea.se

Anställning

Vikariatsanställning

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-22
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Maria Sjölander
Enhetschef
Telefon: +4662019442
Mobiltelefon: 073-2711729

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook