Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Ekonomikonsult till Ekonomienhet HSN till Regionledningsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har till uppgift att samordna och utveckla landstingets verksamheter. Vi stödjer kärnverksamheternas processer och ger stöd och kvalitativa underlag till den politiska förtroendemannaorganisationen och till landstingsdirektören.

Område ekonomi och samordning består av ca 75 medarbetare; uppdelade i fyra enheter. Aktuell tjänst hör till ekonomienheten för hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN), och avser att stödja chefer inom specialistvården.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en ekonomikonsult till Ekonomienheten HSN (Hälso- och sjukvårdsnämnden), som har uppdrag mot Specialistvården. Specialistvården är organiserad i länsövergripande verksamhetsområden med ca 4 000 medarbetare vid sjukhusen i Sundsvall, Örnsköldsvik och Sollefteå och har en omsättning på 5,1 miljarder kronor.

Du kommer att arbeta inom de länsverksamhetsområden som tilldelas dig inom specialistvården, i nära samarbete med specialistvårdens controllers. Ekonomikonsulten stödjer verksamhetens chefer i såväl budget- som uppföljningsarbetet. Rollen som ekonomikonsult innebär att man deltar vid tilldelade verksamheters ledningsgruppsmöten. Övriga arbetsuppgifter är bland annat analys av ekonomi- och produktionsstatistik och löpande bokföring samt avstämningar, kontroller och utveckling inom ekonomiområdet.

I ekonomikonsultens roll ingår att delta i olika grupperingar eller processteam inom ekonomiområdet, för att ge råd och stöd, inhämta kunskap samt vara delaktig i utvecklingen av processer och arbetssätt. Du är självgående, drivande, initiativrik och lösningsorienterad.

Ekonomikonsulten kommer att vara underställd enhetschefen för Ekonomienheten HSN.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ekonomexamen från universitet/högskola.

Du har:
- erfarenhet från operativt ekonomiarbete inom budget, redovisning och uppföljning
- erfarenhet av ett konsultativt arbetssätt till chefer i verksamheten

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du:
- är ansvarstagande
- har en god analytisk förmåga
- är noggrann och har en god administrativ förmåga
- är lyhörd och kommunikativ
- har en god samarbetsförmåga
- du har ett pedagogiskt förhållningssätt i kontakten med chefer i verksamheten och förmåga att förklara ekonomiska samband

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning till 2019-11-30, med möjlighet till förlängning. Placeringsort Örnsköldsvik, eller enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Anställning

Allmän visstidsanst

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-22
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Hanna Vahlund
Planeringschef
Telefon: +4661180091

Lena Lindström-Sundin
SACO
Telefon: +4661180362

Per Kjellin
Vision
Telefon: +4661184027

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook