Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

HR-konsult som vill dela vår resa och utveckling till Regionledningsförvaltningen

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionledningsförvaltningen har i uppdrag att stödja kärnverksamheternas processer inom olika kompetensområden. Förvaltningen ger också stöd och kvalitativa underlag till regiondirektören och politikerna.

Vill du vara med och göra skillnad hos en av länets största arbetsgivare? Vill du bidra till att nå vår målbild om att bli det bästa HR-stödet för våra kunder ska du genast söka tjänsten som HR-konsult till Härnösand och vår HR-avdelning!

Hur ser HR avdelningen ut på Landstinget?
Vi är en avdelning med närmare 40 kollegor som alla arbetar inom HR-området, här kommer du att möta HR-arbete på en strategisk- och operativ nivå. Dina blivande kollegor på HR-avdelningen är helt fantastiska och delar mer än gärna sina erfarenheter och kompetens. Vi sitter utspridda på fyra olika orter, Sollefteå, Örnsköldsvik, Härnösand och Sundsvall. Inom vårt område ingår även löneservice och Länshälsan.

Arbetsuppgifter

Du arbetar i ett team om tre som stöttar regionledningsförvaltningens chefer. Du har till uppgift att, utifrån ett coachande förhållningsätt, ge operativt och strategiskt stöd till verksamhetens chefer i HR-relaterade frågor, kopplat till våra delprocesser attrahera, rekrytera, utveckla, behålla och avveckla. I din roll som HR-konsult kommer du dessutom att bidra till att skapa förutsättningar för chefer att växa och utvecklas i sina roller. Du är ett stöd till ledningsgrupperna för de områden som du har ansvar för. Dessutom kommer du att samverka med chefer och fackliga representanter i områdenas verksamhetsråd. I ditt arbete ingår också att bidra till utveckling av verksamheten och våra HR processer.

HR har under de senaste åren genomgått stora förändringar som funktion inom LVN. Bland annat har organisationen gått från lokal till central organisation och arbetssätten mot ett mer kvalificerat HR-stöd. Inom HR finns en strategisk del/specialistdel och två enheter för verksamhetsnära stöd.

Kvalifikationer

Vad ser vi är bra egenskaper för att lyckas i rollen?

- En god samarbetsförmåga där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
- Du är självgående och har vana av att arbeta självständigt där du driver dina processer framåt på ett professionellt sätt.
- Utvecklingsinriktad, detta är en otroligt rolig roll om du trivs i en organisation där det ges utrymme samt förväntas att är med och utveckla vårt arbetssätt och processer.
- Att verka i en organisation som är i stort behov av utveckling kräver en förmåga att kunna navigera i en föränderlig värld, därför är detta en egenskap som vi värderar högt hos dig.
- Du ser det som en självklarhet att handla i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplan, mål, policyer och riktlinjer.

Vi ser också att du har en akademisk examen med inriktning mot HR och erfarenhet av brett HR-arbete som generalist alternativt tidigare arbetslivserfarenhet som vi kan värdera som värdefullt i rollen som konsultativt chefsstöd.

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Urval kommer att ske löpande.

Vi ser fram emot din ansökan och du är varmt välkommen med frågor om tjänsten!

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-24
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Therese Drewsen
HR-chef
Telefon: 061180182/0702535248

Katarina Hägglund
Vision
Telefon: 0660-89842

Elisabet Markström
SACO
Telefon: 060-181279

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook