Gå direkt till textinnehållet Startsida Nyheter Webbkarta Kontakta oss Tillgänglighetsinformation

Handläggare till Patientnämnden-Etiska nämnden till Landstinget Västernorrland

Arbetsplatsbeskrivning

Landstinget Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Patientnämnden-Etiska nämnden är fristående från vården och har till uppgift att främja kontakterna mellan patienter, vårdtagare och hälso- och sjukvårdspersonal, samt att förmedla information och den hjälp som förhållandena kräver. Nämndens verksamhet omfattar hälso- och sjukvård och tandvård inom Landstinget Västernorrland, privata vårdgivare med vårdavtal samt kommunernas hälso- och sjukvård efter särskilda avtal. Nämnden ansvarar även för att rekrytera, utbilda och utse stödpersoner åt patienter som tvångsvårdas.

Nämndens kansli har placering i Härnösand.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består till stor del av handläggning av enskilda patientärenden, vilket medför många kontakter med patienter, närstående, personal i olika funktioner samt verksamhetsledningar. Det innebär också kontakter med patient- och intresseföreningar, studeranden inom olika vårdutbildningar samt med Inspektionen för Vård och Omsorg (IVO), Socialstyrelsen och andra myndigheter. Till detta kommer löpande administration av den politiska ärendehanteringen. Kansliet administrerar även Etiska Rådets verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett genuint människointresse, med vårdutbildning på akademisk nivå och kunskaper om vårdens innehåll och organisation. Erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvården och handläggning av klagomål är meriterande, liksom erfarenhet av utrednings- och analysarbete. Du blir ofta involverad i mycket känsliga situationer, varför det krävs att du är empatisk och serviceinriktad med hög integritet och har förmåga att skapa förtroende och kontakter. Du måste också kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, vara strukturerad och ha god initiativförmåga och kunna informera inför grupper. Du förväntas vara självgående och ha en mycket god samarbetsförmåga. God datorvana erfordras.

Anställning

Tillsvidareanställn

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2017-10-26
Sök jobbet här

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Kerstin Sundholm
Verksamhetschef
Telefon: +4661180166

Gudrun Kornijenko
Vision
Telefon: 070-6328088

Åsa Holgersson
Vårdförbundet
Telefon: 076-8310831

Sök jobb

Du skickar din ansökan digitalt istället för via e-post eller på papper.

Klicka på länken i den annonsen du är intresserad av.

Mitt jobb-sökar-konto

Teknisk support rekryterings-verktyget (Lediga jobb)


Twitter-ikon Ljusblå cirkel med en vit kolibri i förgrunden Facebook-ikon Mörkblå cirkel med ett vitt gement f förgrunden Linkedin-ikon Mörkblå cirkel med de vita tecknen i och n förgrunden Google-ikon Röd cirkel med ett vitt versalt G och tecknet + i förgrunden e-postikon Grå cirkel med en vit symbol i form av ett kuvert i förgrunden Skriv ut-ikon Grå cirkel med en vit symbol i form av en skrivare i förgrunden Dela på TwitterDela på Google plusDela på LinkedInDela på Facebook